Un bărbat s-a supărat din cauza unei sancţiuni primite, spune el, pe nedrept.

.
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Supărat foc că a incasat, spune el, o amendă pe nedrept, un bărbat din Drajna, judeţul Prahova, a găsit o modalitate inedită să protesteze impotriva deciziei poliţiştilor comunitari, care l-au "ars" cu 500 de lei. Omul a strans numai monede de cate un ban, le-a pus in două găleţi şi intr-un rucsac şi s-a dus glonţ la casieria din comună pentru a-şi achita, ca un cotribuabil onest, datoria la stat. În total vreo 120 de kilograme de fise!

“Bună ziua! Aş vrea să plătesc o amendă, se poate?”, s-a interesat, miercuri dimineaţă, Angelo Rujinaru, în vârstă de 39 de ani, de profesie jurist, la casieria Primăriei din Drajna. Habar nu a avut femeia din faţa lui ce corvoadă avea să o aştepte după ce, zâmbitoare, pe un ton prietenos, i-a răspuns afirmativ de după geamul ghişeului. În minutele care au urmat s-au consumat secvenţe-şoc, care i-au uluit pe toţi cei aflaţi la parterul micii primării de provincie. În loc să scoată din buzunar câ- teva bancnote pentru a-şi achita datoria - aşa cum s-ar fi aşteptat oricine - juristul pus pe şotii şi proteste inedite a aşezat pe tejgheaua de la casierie, e adevărat opintindu-se serios, două găleţi pline cu monede de câte un ban! Şi un rucsac ticsit cu fise de aceeaşi valoare. O banală amendă de 500 de lei, plătită în lei cu adevărat grei, ce cântăresc, în total, peste 120 de kilograme!

După ce şi-a frecat bine ochii care nu mai văzuseră până acum aşa ceva, Liliana Mocanu, casiera, a realizat că bărbatul chiar nu glumeşte şi, obligată de lege, a băgat mâna în găleţi şi s-a apucat cu simţ de răspundere să numere, fisă cu fisă, cei 50.000 de bănuţi. Şase ore mai târziu, femeia abia “dovedise” 150 de lei, pe care îi rânduise, cu grijă, în câteva plicuri, aşa ca nu cumva să greşească şi să o ia de la capăt cu numărătoarea...

«Mi-e milă de casiere, că nu au nici o vină»

“La sfârşitul lui ianuarie, Poliţia Comunitară din Drajna m-a amendat cu 500 de lei pentru că aş fi folosit minori la păscutul caprelor. Nu e adevărat, la mine nu lucrează nici un copil. Problema e că, aşa cum a fost întocmit actul, nici măcar nu mi-au dat dreptul să plătesc amenda la jumătate, în 48 de ore, după cum prevede legea... Atunci am decis să protestez în felul ăsta. Mai bine decât să ies în stradă sau să mă leg în lanţuri, nu? Pentru că îmi trebuiau zeci de aprobări. Aşa însă, am pus ban pe ban şi le-am adus 50.000 de fise de un leu. Sunt bani româneşti, alţii n-am şi trebuie să îi încaseze. Dacă numără câte unul pe secundă, le ia cel puţin 12 ore. Asta e... Mi-e milă de casiere, că nu au nici o vină”, ne-a explicat Rujinaru, în exclusivitate, de ce a recurs la acest protest inedit şi şi-a plătit amenda în bănuţii de câte un leu.

0 comentarii: