Cluburile din Bucuresti in colaps de idei

.
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Pentru prima data in istoria fotbalului romanesc, Steaua, Dinamo si Rapid sunt in acelasi timp intr-o criza fara precedent
Liviu Chirita, Andrei Trifan
In timp ce campioana CFR Cluj face spectacol in Liga Campionilor si in "liga lui Mitica", in timp ce FC Timisoara nu a mai pierdut de opt etape, iar Urziceniul se mentine pe pozitia secunda de 11 runde, gruparile bucurestene sunt macinate de grave probleme interne. Cancan va ofera cateva amanunte incredibile din intimitatea celor trei formatii de top din Capitala, care par sa nu mai gaseasca solutiile de redresare din punct de vedere fotbalistic. 
RACEALA. Radoi a pierdut sprijinul patronului, care l-a pus la punct
Ruptura intre fin si "Fiara". Gigi Becali e de partea antrenorului

"Mirele, iti sunt nas la botez si la nunta. Nu la fotbal!"

Finantatorul Gigi Becali si-a mitraliat echipa in weekendul trecut. Nu a scapat nici Mirel Radoi, protejatul sau, care a fost pus la zid de patron, dupa ce a indraznit sa se planga de metodele depasite de pregatire ale lui Lacatus.  Infrangerea de la Galati a adus furtuna in vestiarul Stelei. Ca si in cazul lui Hagi, Gigi Becali i-a chemat la ordine pe "greii" vestiarului, Radoi, Petre Marin si Ghionea, pe care i-a chestionat in legatura cu situatia de la echipa. Cel mai vehement a fost Mirel Radoi, care s-ar fi plans nasului sau: "Laca nu ne invata nimic. Ne rupe la antrenamente, iar la meciuri jucam dupa ureche". Reactia patronului a fost surprinzatoare. Daca in urma cu un an il impingea practic pe Hagi sa-si dea demisia, dupa o astfel de "sedinta", de aceasta data, el i-a luat apararea lui Lacatus, spunandu-le jucatorilor sa-si vada de joc. Gigi Becali e multumit de faptul ca antrenorul este ascultator si il poate controla usor, dar pana la urma, daca seria neagra a Stelei va continua in Ghencea este posibil orice, mai ales ca si suporterii si-au pierdut rabdarea, cu cateva saptamani inainte de inceperea campaniei electorale. 
Finantatorul Rapidului incearca sa preintampine dezastrul total

Taher, tepuit la sumele de transfer?

Noul patron al Rapidului ar fi acceptat sa plateasca 500.000 de euro si sa-l demita pe Peseiro, dar se teme sa nu ramana cu jucatorii adusi de portughez pe sume foarte mari, acestia amenintand ca vor sta in Giulesti doar pentru a-si incasa salariile.  Nu problema clauzei de reziliere este lucrul de care se impiedica Fahti Taher in luarea deciziei de a-l demite pe Jose Peseiro. Aceasta mutare, fireasca pe undeva, ar putea duce la pierderi si mai mari pentru patronul giulestenilor. Astfel, mai multi jucatori straini veniti in vara la Rapid ar fi amenintat ca vor face figuratie pe teren daca Peseiro va fi indepartat, urmand sa stea in Romania doar pentru a-si incasa salariile grase. Pe de alta parte, "autohtonii" preseaza pentru inlocuirea antrenorului si pentru inlaturarea fotbalistilor adusi la sugestia acestuia. Situatia este cu atat mai complicata cu cat Fahti Taher a aflat ca multi dintre jucatorii adusi in vara au fost transferati pe sume mult mai mari fata de valoarea lor de piata. Un exemplu, Spadacio, care fusese oferit Brasovului pe 300.000 de euro, a fost adus cu aproape 1.500.000E! Iordanianul ezita sa ia masuri, sa iasa in public, incercand sa isi scoata macar o parte din paguba in aceasta iarna. Il are, insa, deja pregatit pe Marius Sumudica , o solutie care ar impaca pe toata lumea. 
Semnal de alarma. Danciulescu a caracterizat perfect situatia din Groapa: "E vai de Steaua noastra!"
"Puriul" a scapat situatia de sub control

A pierdut vestiarul si ii acopera pe cheflii

La Dinamo, actele de indisciplina s-au inmultit. In loc sa taie in carne vie, tehnicianul a ales sa ascunda publicului absentele nemotivate ale unor jucatori de la pregatiri.  Dupa ce actionarii s-au acuzat reciproc ca nu investesc suficient, un nou scandal de proportii loveste clubul: fotbalistii sunt impartiti pe "bisericute" si nu se suporta, iar Rednic nu mai are solutii pentru a reface grupul. "Tinerii" incearca sa se impuna, "veteranii" nu vor sa piarda puterea, iar strainii sunt marginalizati din cauza lipsei de valoare. Cel mai grav lucru care s-ar petrece in Groapa ar fi, insa, faptul ca mai multi jucatori, printre care Tamas, Julio Cesar sau Lobont, au inceput sa lipseasca frecvent de la antrenamente. Asa se explica si decizia de a interzice, dupa foarte multa vreme, prezenta jurnalistilor la sedintele de pregatire ale "cainilor". Pe de alta parte, bugetul stabilit la inceputul anului a fost cu mult depasit, dar numai Cristi Borcea si Vasile Turcu mai sunt dispusi sa aduca bani de acasa. In acest context, Lobont va fi mai mult ca sigur vandut in aceasta iarna, pentru redresarea situatiei. 

0 comentarii: