Otrava la robinetul scolii! Pana acum, cinci copii intoxicati cu antigel

.
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Se cauta vinovatii, dupa ce cinci copii din Arges au ajuns la spital, intoxicati cu antigel. Au baut apa in care se afla aceasta substanta periculoasa la scoala. 

In acest moment, copiii sunt supravegheati de medici, care le-au administrat prin perfuzii alcool etilic, singurul antidot.

Si totul din cauza inconstientei unor muncitori, care au facut o lucrare de mantuiala in institutia de invatamant, anunta anchetatorii.

Nu este exclus sa mai apara si alte cazuri, pentru ca nu se stie precis cate persoane au baut apa amestecata cu antigel.

Anchetatorii ii vor acuza, cel mai probabil, pe muncitorii care au lucrat atat de neglijent de vatamare corporala si de neglijenta in serivicu.

In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale de care vor avea nevoie copii, muncitorii ar putea fi acuzati si de vatamare corporala grava. Asta inseamana ca daca ar fi gasiti vinovati de o Instanta, ar putea ajunge dupa gratii si pentru 15 ani.

Pe de alta parte, parintii ar putea da in judecata firma care a contractat lucrarea si ar putea cere despagubiri, pentru ca sanatatea copiilor lor a fost pusa in pericol. 

Un nou caz i-a pus in alerta pe medicii de la spitalul Grigore Alexandrescu. Un baietel a fost adus de urgenta de parintii. Copilul s-a plans de dureri de cap si ameteli si le-a spus ca a baut apa de la scoala. Din fericire, analizele au aratat ca nu prezinta semne de intoxicatie. Va ramane insa la spital inca 48 de ore.

Toxicologii spun ca antigelul, odata intrat in sange, ajunge in ficat, unde se tranforma in cristale de oxalat de calciu. Acestea trec din nou in sange si infunda tubii renali. Inseamna blocaj renal, adica foarte repede rinichii nu mai functioneaza si pacientul intra pe dializa. Iar in lipsa singurului antidot care poate fi administrat in acest caz, alcoolul etilic, bolnavul este in pericol de moarte.

Alimentarea cu apa potabila a scolii a fost oprita inca de luni seara, iar marti cursurile au fost suspendate. Este evident, spun specialistii, ca muncitorii n-au montat cum trebuie centrala termica a institutiei si de aici nenorocirea. 

In mod normal, trebuie montata o supapa inainte de intrarea tevii cu apa in instalatia de incalzire. Aceasta ar trebui sa impiedice lichidul din calorifer sa iasa din circuit si sa se amestece cu apa potabila. Specialistii spun insa ca supapa lipsea, iar cand muncitorii au turnat antigel in apa acesta a ajuns inclusiv la robinetele din care beau elevii.

Anchetatorii spun ca centrala scolii trebuia montata de firma care a castigat licitatia. Societatea respectiva a angajat insa o alta firma pentru executarea lucrarii. Asa ca, acum cu totii vor fi audiati si anchetati de politie. Si asta pentru ca neglijenta muncitorilor putea sa coste-i viata pe acesti copii. 

0 comentarii: